feedback

Termeni si conditii

Prin prezenta imi exprim consimtamantul de a inchiria vehiculul si de a respecta termenii si conditiile de mai jos si prevederile contractuale de pe prima pagina, impreuna denumite CONTRACT DE INCHIRIERE. Acest contract de inchiriere este incheiat intre Mine (denumit Eu) si   (denumita voi, Dvs, firma de inchirieri) pentru inchirierea vehiculului descris pe prima pagina. Orice referire la Mine si Eu se refera deasemenea la orice sofer autorizat al vehiculului.

1. Soferi Autorizati - Vehiculul poate fi condus doar de un Utilizator autorizat. Acesta pot fi Eu sau o persoana autorizata care s-a prezentat la momentul inchirierii si a semnat Contractul de inchiriere.Toti Utilizatorii garanteaza ca detin permis de conducere si indeplinesc conditiile cerute la semnarea contractului.

2. Vehiculul - Inteleg ca vehiculul nu imi apartine si nu am dreptul de a-l vinde sau cesiona in niciun mod. Nu voi repara vehiculul fara consimtamantul Dvs.scris.Vehiculul se afla in stare buna, curat si fara defecte si va fi retunat in aceeasi stare.Inteleg ca nu oferiti nicio garantie expresa sau implicita pentru masina inchiriata de mine si ca Dvs. nu puteti fi raspunzatori pentru nicio cauza sau actiune referitoare la orice incalcare a contractului de inchiriere.

3. Restrictii de Utilizare Vehicul
A. Vehiculul nu poate fi utilizat de utilizatori neautorizati, pentru tractari sau impingeri de obiecte, in curse sau concursuri similare, in activitati ilegale sau comiterea de infractiuni, sub influenta alcoolului/drogurilor, pentru transport persoane, bunuri, in regim de subinchiriere, de catre nicio persoana care a furnizat informatii false, in comiterea intentionata de daune sau cu neglijenta, in afara Romaniei, pe alte drumuri decat cele asfaltate sau pavate, off-road.
B. Folosirea vehiculului in oricare din situatiile de mai sus reprezinta o incalcare a contractului de inchiriere si anuleaza orice acoperire, asigurare, compesari de care as fi beneficiat in conditii normale.

4. Returnare Vehicul - Voi returna vehiculul la locatia convenita la data si ora stipulate pe prima pagina a contractului de inchiriere sau mai devreme, la cererea Dvs., in aceeasi stare in care l-am primit. Nu am permisiunea de a pastra vehiculul o perioada mai lunga fara a semna un nou contract de inchiriere. Daca nu respect aceste prevederi ma oblig sa platesc toate cheltuielile Dvs.cu returnarea vehiculului, inclusiv zile suplimentare la tariful pe zi. Vehiculul este considerat returnat numai dupa ce reprezentantul si Eu am semnat impreuna formularul de inspectie vehicul la returnare.

5. Repunere in Posesie Vehicul - Dvs.aveti dreptul de a monitoriza vehiculul, sa il localizati, sa il opriti si sa il repuneti in posesia Dvs pe cheltuiala mea fara preaviz daca este folosit incalcand prezentul contract.

6. Raspunderea Mea pentru Daune
A. Eu sunt de acord cu raspundera mea materiala obligatorie in caz de dauna la valoarea mentionata pe prima pagina a contractului si platita de mine ca depozit. Daunele se refera la costul masinii daca este furata sau pierduta, cost reparatii, cheltuieli administrative, pierderea folosintei, tractare, depozitare, expertiza.
B. Eu sunt de acord sa fiu 100% raspunzator material pentru daune, ca penalizare contractuala, asa cum rezulta ele la punctul A daca daunele rezulta din: incalcarea contractului de inchiriere,,lasarea cheii in vehicul, lasare usi ferestre descuiate/deschise, neinformarea imediata a dvs. si a politiei de catre mine asupra daunelor, nepredarea cheii masinii in aceeasi zi in care s-a produs evenimentul in caz de furt total.

7. Bunuri Personale - Dvs nu sunteti raspunzatori pentru bunurile lasate in vehicule sau la sediul Dvs de catre mine. 

8.  Plati
A Sunt de acord sa platesc toate costurile decurgand din Contractul de Inchiriere. Acestea sunt:
1. Costuri de inchiriere (timp si kilometri) exprimate pe verso, au la baza ziua de inchiriere de 24ore. Costul minim este de 1(una) zi plus cost kilometri. Daca intarzii returnarea peste ora de SOSIRE ma angajez sa platesc aditional costul inchirierii pe 1(una) zi. Determinarea kilometrilor parcursi se face prin citirea odometrului la inceputul si sfarsitul inchirierii. Orice schimbare a conditiilor initiale ale inchirierii poate antrena o modificare a costului total de inchiriere.
2. Carburant - Ma oblig sa returnez vehiculul cu aceeasi cantitate de carburant in rezervor cu care l-am primit. Daca il returnez cu mai putin sunt de acord cu plata unui tarif realimentare de  3USD/litru+10USD. Inteleg ca evaluarea cantitatii de carburant se bazeaza pe citirea vizuala a indicatorului de la bord si este estimativa. Declar ca sunt de acord cu aceasta.
3. Plata Raspunderii Materiale Obligatorii pentru daune - Sunt de acord cu valoarea raspunderii materiale obligatorii. In caz de dauna, furt, tentativa de furt la vehicul sunt de acord sa platesc aceasta suma ca penalizare contractuala. 4. Taxe - Ma angajez sa achit toate taxele prevazute de lege pentru acest contract de inchiriere.
5. Amenzi si alte cheltuieli - Ma angajez sa achit toate amenzile de trafic, parcare, penalitati, costuri legale si alte cheltuieli legate de folosinta vehiculului pe perioada utilizarii acesteia. Ma angajez sa platesc tarifele legale de punere in executie a prezentului contract de inchiriere, inclusiv tarife aditionale de recuperare sume datorate, taxe arbitraj platite de Dvs, etc.
6. Alte plati - Inteleg sa platesc si alte costuri daca returnez vehiculul in alta stare decat cea notata la primirea acestuia. Pentru soferii 21-24 de ani se va plati o suprataxa. Sunt de acord sa platesc toate tarifele prezentate de Dvs. Daca solicit alte servicii sunt de acord sa platesc tarifele aferente.
7. Garantii solicitate la inchirierea masinii - In functie de sistemul de rezervare prin care s-a efectuat rezervarea si a conditiilor de asigurare incluse in tarifele de inchiriere pot fi solicitate garantii de buna pastrare a vehiculului inchiriat intre 300 - 2400 USD. Blocarea/deblocarea/returnarea (chargeback) a sumei se va face dupa returnarea masinii, cu conditia ca aceasta sa fi fost returnata in aceleasi conditii in care a fost preluata. Termenul de deblocare/restituire (chargeback) este de maxim 45 zile de la data de inchidere a contractului, respectiv data de returnare a masinii la punctul de inchiriere.

9. Daune
A. Imi asum intreaga responsabilitate pentru daunele produse vehiculului ca urmare a utilizarii neconforme (de ex. conducerea vehicul fata ulei, fara lichid de racire, in zone inundate). Sunt de acord cu plata integrala a daunelor sub caroseria masinii, daunelor la geamuri, parbriz, pneuri, daunelor in habitaclu.
B. Autorizez  sa incaseze de pe cardul meu sumele estimative pentru prezentul contract semnat de mine, depozite, sume aditionale provenite din contractul de inchiriere inclusiv daune, in timpul inchirierii sau dupa returnarea vehicul. Imi exprim consimtamantul ca Dvs. sa incasati sau sa autorizati orice suma de pe cardul meu care sa acopere costurile estimative de inchiriere si costurile dupa returnarea vehiculului. De asemenea imi exprim acordul ca in cazul in care nu returnez vehiculul la termen Dvs sa solicitati informatii despre riscul meu de plata in orice baze de date disponibile care ofera aceste servicii (agentii de credit, centrale de riscuri bancare, etc)
C. In cazul in care platesc cu VOUCHER si acesta nu este platit catre Dvs de agentia emitenta ma angajez sa achit intreaga suma datorata Dvs plus un tarif aditional de procesare a platii cu intarziere in cuantum de 25% din valoarea platii. D. Datoriile neachitate la termen sunt purtatoare de penalitati de 0.5%/zi de intarziere. E. Va autorizez sa incasati orice sume de bani achitate de mine ca depozit conform prevederilor contractului de inchiriere.

10. Acoperirea Pentru Raspundere Civila
A. Dvs.imi asigurati raspunderea civila fata de terti (cu exceptia familiei mele, rude rezultate din afiliatie, adoptie, casatorie sau persoane care locuiesc cu mine) pentru daune materiale provocate tertilor (cu exceptia vehiculului inchiriat). Aceasta raspundere este pentru daune cauzate sau rezultate ca urmare a folosintei vehiculului inchiriat, in cuantumul stabilit de legislatia din Romania.
B. Sunt de acord sa-mi asum raspunderea pentru toate daunele provocate Dvs care nu sunt incluse in acoperirea de raspundere civila.
C. Inteleg ca in nicio situatie nu voi putea beneficia de la Dvs de niciun fel de compensari solicitate mie de terti pentru pierderea incapacitatii lor de munca, disabilitati, somaj sau alte tipuri de compensari prevazute de lege.

11. Accidente si Alte Evenimente
A. Ma oblig sa va anunt pe Dvs si politia imediat dupa producerea oricarui accident, eveniment rutier, furt sau vandalism care implica vehiculul inchiriat si ma oblig sa completez o declaratie scrisa pentru oricare din aceste situatii asa cum este prevazut de lege.
B. Voi solicita de la politie procesul verbal de accident, autorizatia de reparatie, anexa2 si le voi preda Dvs.
C. Va voi preda toate documentele necesare aferente unei situatii de accident sau  alt eveniment (plangere, aviz, contestatie, raport, expertiza) implicand vehiculul inchiriat, in original. In caz de accident/dauna/furt la vehiculul inchiriat contractul de inchiriere se considera terminat atunci cand toate documentele necesare (inclusiv teste de ebrietate, procese verbale, hotarari judecatoresti etc) sunt in posesia , si ma angajez sa platesc inchirierea vehiculului pana la acel moment. In cazul furtului total al masinii evenimentul trebuie declarat la Politie in aceeasi zi in care s-a petrecut iar cheia trebuie predate Dvs deasemenea in aceeasi zi.
D. Ma angajez sa cooperez cu Dvs. in cercetarile si investigatiile aferente oricarui eveniment produs la sau cu vehiculul inchiriat.

12. Consideratii Generale
A.Termenii si conditiile acestui contract pot fi schimbati numai cu acordul scris al unui reprezentant autorizat .
B.Titlurile articolelor nu au inteles independent de textul acestora.
C.”Vehiculul”reprezinta vehiculul inchiriat de mine sau orice alt vehicul de schimb care il inlocuieste, toate partile sale componente, echipamente, accesorii, chei si documente.
D. Este raspunderea mea personala sa respect Codul Rutier precum si toate legile care reglementeaza folosinta vehiculului (utilizare scaune de copil, centuri siguranta, etc).
E. Limba acestui contract este Limba Romana si declar ca o inteleg.

13. Rezolvarea Litigiilor - Litigiile rezultate din prezentul contract vor fi deferite instantelor competenete din Romania.