feedback
Termeni si conditii

Mic ghid pentru inchirierea unui autoturism

1. Varsta minima si permisul de conducere

Pentru a inchiria o masina de la API Rent a Car, clientii trebuie sa indeplineasca cerintele minime de varsta, care variaza in functie de grupa auto inchiriata:

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.

Nu se accepta copie a permisului de conducere sau permis de conducere expirat.

2. Documente necesare la inchirierea masinii

Aveti nevoie de permisul de conducere, de actul de identitate (act de identitate national sau pasaport) si de un card de credit.

In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente (ex. bilet avion retur, confirmare cazare, etc.)

Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere.

3. Pasii de urmat "de la rezervare la inchiriere"

Rezervarea – Va rugam sa ne transmiteti o solicitare prin formularul online de rezervari, pe adresa de email office@apirentacar.ro sau telefonic la numarul +40 (0)724 859 590. Solicitarea trebuie sa cuprinda clasa masinii, perioada de inchiriere, locatia de predare/preluare, dupa caz zborul de sosire/intoarcere si datele de contact ale clientului – nume, telefon, e-mail. Ca urmare a comenzii veti fi contactat in cel mai scurt timp posibil si veti primi o oferta cu toate detaliile.

Confirmarea rezervarii – In urma primirii ofertei din partea noastra, vom bloca provizoriu masina pentru 24 de ore. Daca sunteti de acord cu rezervarea si au fost clarificate toate aspectele, va rugam sa ne confirmati rezervarea. Acum aveti o rezervare definitiva.

Inchirierea masinii - La data, ora si locatia stabilite in rezervare se livreaza masina (spalata interior/exterior si cu plinul facut). La livrare se semneaza contractul de inchiriere, se completeaza fisa de predare-primire a autoturimului si se efectueaza plata.

Returnarea masinii - La data, ora si locatia stabilite se returneaza masina. Finalul inchirierii este consemnat in fisa de predare-primire, se returneaza garantia si se elibereaza o factura daca a fost solicitata.

4. Limita de kilometri

Majoritatea tarifelor noastre includ kilometri nelimitati. Exista totusi unele tarife promotionale care presupun o limita de kilometri si un cost pentru fiecare km aditional facut peste limita specificata. Veti fi informat la momentul rezervarii daca tariful dumneavoastra include km nelimitati.

5. Cate persoane pot conduce masina inchiriata?

Masina inchiriata poate fi condusa de titularul contractului si de alti soferi aditionali indicati in contract.

6. Deplasarea in afara granitelor tarii

Deplasarea in afara tarii este permisa doar cu acordul API Rent a Car si trebuie anuntata cu minim 24h inainte.

7. Asistenta rutiera

Pe toata perioada de inchiriere, personalul API Rent a Car sta 24/24h la dispozitia Dvs si va asista in eventualitatea unui accident rutier. In caz de defectiune tehnica beneficiati de asistenta rutiera non-stop, masina la schimb in cazul in care defectiunea nu poate fi remediata imediat.

Primul pas este sa ne contactati imediat. Datele de contact le gasiti pe contractul de inchirieri auto.